Politica de returnare

Anulare

Acceptăm anularea comenzii înainte ca produsul să fie expediat sau produs. În cazul în care comanda este anulată, veți primi o rambursare completă. Nu putem anula comanda dacă produsul este deja expediat.

Retururi (dacă este cazul)

Acceptăm returnarea produselor. Clienții au dreptul de a solicita o returnare în termen de 14 zile de la primirea produsului.

Pentru a fi eligibil pentru o returnare, articolul trebuie să fie nefolosit și în aceeași stare în care l-ați primit. De asemenea, trebuie să fie în ambalajul original. Pentru a finaliza returnarea, avem nevoie de o chitanță sau de o dovadă de cumpărare. Vă rugăm să nu vă trimiteți achiziția înapoi la producător.

Clienții vor fi taxați cel mult o singură dată pentru costurile de expediere (inclusiv pentru retururi); Nu se va percepe nicio taxă de reaprovizionare de la consumatori pentru returnarea unui produs.

Rambursări (dacă este cazul)

După ce returnarea este primită și inspectată, vă vom trimite prin e-mail o notificare de primire. De asemenea, vă vom informa cu privire la aprobarea sau respingerea rambursării dumneavoastră. Dacă este aprobată, atunci rambursarea va fi procesată, iar un credit va fi aplicat automat pe cardul dvs. de credit sau pe metoda inițială de plată, într-un anumit număr de zile.

Rambursări întârziate sau lipsă (dacă este cazul)

Dacă nu ați primit încă o rambursare, mai întâi verificați-vă din nou contul bancar.

Apoi contactați compania de carduri de credit, poate dura ceva timp până când rambursarea va fi postată oficial. Apoi contactați banca dumneavoastră. De multe ori există o anumită perioadă de timp de procesare înainte ca rambursarea să fie postată. Dacă ați făcut toate aceste demersuri și încă nu ați primit rambursarea, vă rugăm să ne contactați la service@venompatch.com.

Vă rugăm să contactați serviciul nostru pentru clienți la service@venompatch.com pentru a obține adresa de returnare.